Agenda en uitgaanstips

Russische cultuur opsnuiven in Nederland en België?
Bekijk onze tips.
o.a. het Tsaar-Peterhuisje, Hermitage aan de Amstel en veel meer.

 

Lees verder...

Onze statistieken

Vandaag 226
Deze week 1286
Deze maand 8213
Sinds 10-2008 2553612

Opleidingen
 

 

Russischstuderen op een universiteit of hogeschool

 

Wij streven er naar dit overzicht van universiteiten en hogescholen compleet te hebben. Weet u een universiteit of hogeschool waarRussisch gestudeerd kan worden die hier nog niet bijstaat? Neem dan contact met ons op.

 

Russisch studeren op een HBO of universiteit en er later je werk van maken is misschien wel de mooiste manier om met de taal bezig te zijn. Wil je Russisch op het hoogste niveau bestuderen, dan kun je terecht bij verschillende universiteiten en hogescholen.

 


Nederland - universiteiten

 

RijksUniversiteit Groningen( RUG)
In Groningen is het mogelijk Slavische Talen en Culturen te studeren. De nadruk ligt hierbij op het Russisch. Vanaf het tweede jaar kun je naast of in plaats van Russisch voor Pools, Tsjechisch, Bulgaars, of Servokroatisch kiezen. Er is geen voorkennis van deze talen vereist. Na afronding van de bacheloropleiding kun je doorstromen in de master Slavische Talen en Culturen of de master Midden- en Oosteuropastudies.
Meer informatie...

 

 

Universiteit van Amsterdam
De Universiteit van Amsterdam biedt een bachelorprogramma Slavische talen en culturen aan. Vanaf het eerste jaar kies je een taal uit als hoofdrichting. Je kunt daarbij kiezen uit Russisch, Pools, Servo-Kroatisch of Tsjechisch. Voorkennis van het Pools is niet vereist. Na het afronden van de 3-jarige bacheloropleiding kun je doorstromen in de eenjarige master Slavische talen en culturen. Je kunt ook kiezen voor het traject Oost-Europese studies van de master Europese studies.
Meer informatie...

 

Universiteit Leiden
De Universiteit Leiden biedt de bacheloropleiding Slavische talen en culturen aan. Deze bacheloropleiding geeft toegang tot de gelijknamige masteropleiding. De focus ligt op het Russisch. Pools kan slechts gevolgd worden als bijvak.
Meer informatie...

 

 


Nederland - HBO

ITV-Hogeschool voor tolken en vertalen (Utrecht)
De ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen leidt op, zoals de naam van de opleiding al aangeeft, tot het beroep van tolk of vertaler. Met deze vierjarige opleiding behaalt u het internationaal erkende bachelordiploma Bachelor of Communication. Een goede voorkennis van het Russisch is vereist vr aanvang van de studie.
Meer informatie...

 


Belgi - Universiteiten

Universiteit Gent
In Gent is het mogelijk Slavische Talen en Culturen te studeren. De nadruk ligt hierbij op het Russisch. Vanaf het tweede jaar kun je naast het Russisch voor Pools, Tsjechisch, Sloveens, Servo-Kroatisch of Bulgaars kiezen.
Meer informatie...

 

Katholieke Universiteit Leuven
De KUV biedt een bacheloropleiding Slavistiek en Oost-Europakunde aan. Hierbij staan zowel het Russisch als het Pools centraal. Voorkennis van een van de talen is niet vereist. Aansluitend kan men de gelijknamige masteropleiding volgen.
Meer informatie...


Belgi - Hogescholen

Hoger Instituut voor Vertalers en Tolken (HIVT)
Het HIVT biedt Russisch aan als een zogenaamde "C-taal", dat betekent dat voorkennis van het Russisch niet vereist is voor aanvang van de studie.
Meer informatie....

 

 

Erasmus Hogeschool Brussel (EHB)
De EHB biedt Russisch aan als een zogenaamde "D-taal", dat betekent dat Russisch gevolgd kan worden als een derde vreemde taal naast de talen waarin je je specialiseert..
Meer informatie...

 

 

Lessius Hogeschool (Antwerpen)
Op het departement toegepaste taalkunde van de Lessius Hogeschool kan men zich specialiseren in verschillende talen. Voor de schooltalen Engels, Duits en Frans wordt er voorkennis verondersteld. Voor de andere talen Spaans, Russisch, Italiaans, Hongaars en Arabisch wordt er geen voorkennis vereist. Daarnaast kan er in het bachelorjaar 2 of 3 een bijkomende vreemde taal gekozen worden waarin je je niet specialiseert. Deze talen zijn Arabisch, Italiaans, Japans, Marokkaans Arabisch, Nieuwgrieks, Pools, Portugees, Spaans en Turks.
Meer informatie...
Citaat van de dag

"De hel, dat zijn de anderen.
Ад — это другие. "
- Jean Paul Sartre / Жан Поль Сартр -
(1905-1980)

Advertenties

Ook adverteren op deze pagina?

Russisch Vertaalbureau Poesjkin

Bij Vertaalbureau Poesjkin kunt u terecht voor al uw vertalingen uit en naar het Russisch.
De vertalingen worden verzorgd door een gediplomeerd vertaler Russisch.
Vertaalbureau Poesjkin verzorgt ook beëdigde vertalingen Russisch.
Al uw Russische vertalingen zijn bij ons in goede handen.

Deze website in het Engels

Er wordt gebouwd aan een Engelstalige versie van deze site.
Kijk op the Russian Language .org, voor Russian words and phrases en meer.